ONLINE OPLEIDEN EN BEGELEIDEN

ONLINE OPLEIDEN EN BEGELEIDEN

24 november 2020 nieuws 0

Wat? Mogen we elkaar niet meer live zien? In het begin was het coronavirus een behoorlijke klap in het gezicht. Zeker voor alle masterclasses, workshops en andere vitale programma’s. Bijna alles was geannuleerd. Stil staan was geen optie dus daarom zijn we direct gestart met online opleiden, begeleiden en inspireren.

We hebben het afgelopen halfjaar een hoop geleerd hoe we online workshops kunnen verzorgen, coaching gesprekken en dialogen kunnen voeren en medewerkers op een interactieve en plezierige manier kunnen opleiden en begeleiden via Zoom en Teams. Ook het maken van eenvoudige filmpjes en vlogs was erg leerzaam om te doen. Hierdoor konden programma’s zoals ADO-fit, een gedragsveranderingsprogramma voor ADO Den Haag supporters met overgewicht, en de keuzemodule Coach de Coach voor de Haagse Hogeschool gewoon doorgaan.

Het “nieuwe werken” was even wennen maar het biedt ook een hoop voordelen. En als je het goed aanpakt is het voor de deelnemer erg leuk om te volgen. Slimme truckjes zoals een grappige of persoonlijke achtergrond, actieve onderbrekingen, het maken van kamers en het delen van interessante filmpjes kan het verschil maken. Wij gaan er in ieder geval mee door al kijken we ook uit om iedereen weer live te zien. Een hybride vorm is een hele mooie optie voor de toekomst.