FIKA

FIKA

4 maart 2021 casus nieuws 0

In de tijd van corona is contact zoeken met mensen net iets moeilijker dan wij gewend zijn. Zeker nu de avondklok als een van de maatregelen is ingevoerd is het een stuk lastiger. Maar hier heeft het FBDH de oplossing voor. Op donderdag 18 maart 2021 van 12:00 uur tot 13:00 uur organiseert team FBDH een ‘Fika’ tussen de mensen uit het vitaliteitsnetwerk.

Onder het genot van een heerlijke kopje “koffie” gaan we met elkaar in gesprek om elkaar beter leren kennen. Niet alleen zakelijk maar ook persoonlijk. De ‘Fika’ duurt ongeveer een uur. Tijdens dit uur word je een aantal keer gewisseld tussen verschillende mensen uit het netwerk. Op deze manier brengen we het netwerk dichter bij elkaar en hopen we op mooie kennisuitwisseling en samenwerking!

Aanmelden: ik ben er bij!

Fika is een Fins en Zweeds gebruik waarbij het werk of de dagelijkse bezigheden worden onderbroken door even bij elkaar te komen, thee of koffie te drinken en iets samen te eten. Het gebeurt op een gepland moment en wordt bewust gebruikt om te pauzeren en de sociale contacten te onderhouden.

Wist je dat Nederlanders tot de top tien behoren van de meest gelukkige mensen op de wereld? De Nederlander geeft zijn leven een gemiddeld cijfer van een 7,4 (van Dijk, 2020). Dat is ergens ook wel logisch als er gekeken wordt naar de ideale leefomstandigheden en welvaart die we genieten hier in Nederland.

Toch staan de Nederlanders met dit hoge cijfer op de zesde plaats van de ranglijst. Wie zijn dan de gelukkigste mensen op de wereld? Dat zijn onze Scandinavische bovenburen, de Finnen. De inwoners van Finland geven hun leven gemiddeld een cijfer van een 7,8 (van Dijk, 2020). Hier kunnen wij als Nederlanders dus nog wat van leren!

van Dijk, T. (2020, 12 september). De Nieuwste Cijfers. Volkskrant.