Goed BeZig!

Goed BeZig!

16 maart 2021 casus 0

Wow, wat is ministerie van Buitenlandse Zaken goed bezig! Samen met het goed bezig team organiseerden we op dinsdag 16 maart in de studio aan de Rijnstraat een webinar over duurzaam en vitaal thuiswerken om de BZ collega’s te inspireren, handvaten mee te geven en “aan” te zetten.

Vlak voor de officiĆ«le opening, om 9.57 uur, startte Randy met een dansje voor een energieboost. Wat thuis niet zichtbaar was, was dat “de crew” mee ging dansen. En ja, zelfs de directeur-generaal Politieke Zaken. Na de mooie aftrap van directeur-generaal Internationale Samenwerking Kitty van der Heijden gingen onze vitaliteitexperts Randy en Alexander als host in gesprek met de vitaliteits-statafelgasten Gerda Vrielink en DGPZ Thijs van der Plas.

Op de eerste vraag “wat heeft corona voor jou betekend?” stelde Thijs zich direct kwetsbaar op en vertelde zijn persoonlijke verhaal. Kippenvel! Dit zorgde voor een energiek en oprecht gesprek. Naast persoonlijke vitaliteit kwam ook het belang van vitaliteit in het team en organisatie aan bod. De wetenschappelijke feiten over onder meer uitval – burn out – zitgedrag en betrokkenheid, de input van de tafelgasten Gerda en Thijs en de tips van de experts Alexander en Randy leverde een hoop inspiratie en inzichten op. Veiligheid en kwetsbaarheid waren belangrijke sleutelwoorden net als de “I Will” statement en de 6 KIY’s: positief denken, bewust eten en drinken, het belang van bewegen, sociaal netwerk, je batterij opladen en waarde(n)vol werken.

BZ collega Leonie van der Stijl interviewde directeur bedrijfsvoering Hans de Jong en Jessie Kroon, oprichter van A new zero (zero waste), aan de duurzaamheidstafel. Onwijs interessant wat je zelf kunt doen aan duurzaamheid. Het is makkelijker dan je denkt en je hoeft niet ineens in te leveren op comfort, stijl of leuke dingen.

Met dit webinar heeft ministerie van Buitenlandse Zaken een goede stap gemaakt voor een duurzaam en vitaal BZ. Nu is het van belang om de leerzame lessen en beloften om te zetten in actie. Waar zouden ze mee beginnen?