Wissel staand en zittend werken!

Wissel staand en zittend werken!

31 maart 2021 casus 0

Het zit niet in onze structuur om staand te gaan werken. Zonde, want het levert heel veel voordelen op. De deelnemers van de masterclass Sta op! geven bijvoorbeeld aan: je hebt meer energie, je bent actiever en je voelt je gezonder. Mooi meegenomen. Toch doen we het niet of niet genoeg. Het blijkt lastig om het in je systeem in te voeren. Als je het echt wilt dan heb je een doel en een plan nodig. En dan er gewoon voor gaan.Nederlanders zitten gemiddeld boven de 8 uur per dag terwijl het gemiddeld in Europa 3,5 uur is. Minder zitten, en meer staan en bewegen is goed voor je. Je bent actiever, minder vermoeid, gezonder en je verbruikt ook nog eens meer calorie├źn. Te veel zitten verhoogt het risico op bijvoorbeeld diabetes, hartziektes of bepaalde soorten kanker en het leidt zelfs tot eerder sterfte. Dus, STA OP!

Het team van SAM geeft het goede voorbeeld. Wij staan in ieder geval bij alle workshops, trainingen, webinars en ook bij bellen. We nemen regelmatig korte pauzes (effectief pauzeren) en dan komen we natuurlijk van onze stoel af.