Koers bepalen voor Buro’tje CO!

Het zou toch fantastisch zijn als we de ambitie van NOC*NSF “elke vereniging een trainersbegeleider” in Den Haag kunnen realiseren? Met dit uitgangspunt zijn we aan de slag gegaan. Op 27 juni hadden we met verschillende geïnteresseerde partijen een werksessie bij de Volvo Ocean Race. Belangrijk is dat we een keus maken welke koers we gaan varen. Onder de projectnaam Buro’tje CO. maken we in september de officiële start. 

Het enthousiasme over het idee en het belang van structurele trainersbegeleiding op en door de vereniging is heel groot. Verschillende clubs en sportbonden zijn hier al actief mee bezig via de bijscholing “Coach de Coach”. NOC*NSF en gemeente Den Haag hebben als doel om trainersbegeleiding in Den Haag de normaalste zaak van de wereld maken. Elke vereniging een CO. Om dit te realiseren wordt Buro’tje CO. opgericht. Een bureau dat gerund gaat worden door studenten Sportkunde en HALO van de Haagse Hogeschool.

In september start we samen met een groep studenten met deze opdracht in de vorm van een Teamplayerstage. Andere betrokken partijen: de Academie voor Sportkader, KNKV, KNHB, Haagse Hogeschool, Werkgever Sportclubs Den Haag en gemeente Den Haag.

Wie is CO.?
Een trainersbegeleider haalt het beste uit trainers en coaches. CO. begeleidt trainers in de praktijk, tijdens een training of wedstrijd. CO. houdt zich met name bezig met de pedagogisch en didactische aspecten van het geven van een training. Trainers die door CO. begeleid worden leren wat goed gaat en wat beter kan. Een bijkomend voordeel is dat het geleerde via trajecten en bijscholingen wordt geborgd. >> animatiefilm trainersbegeleider CO.