KNHB investeert in sportiviteit en respect

Op 30 juni organiseerde we in samenwerking met de KNHB workshops voor het symposium Sportiviteit en Respect bij hockey Club Zwart-Wit in Breda. Met een aantal Veilig Sportklimaat collega’s hebben we workshops verzorgd om de ruim 125 bezoekers te inspireren over de 4 inzichten van bestuurders. 

Het symposium stond in het teken van verenigingen ontmoeten, kennisdelen en van elkaar leren. Op basis van de vier inzichten van bestuurders werd een vervolg gegeven aan het succesvolle symposium Sportiviteit & Respect in Rotterdam (31 maart). Er werd gestart met een plenaire aftrap van de KNHB, het bestuur van Zwart-Wit en wethouder Paul de Beer (sport). Er volgde een paneldiscussie “best practises” en de theatergroep Helder Theater bracht de 4 inzichten van bestuurders op een ludieke wijze onder de aandacht. Daarna kwamen de deelnemers zelf in actie bij de workshops. Aan het einde is iedereen weggegaan met concreet benoemde ambities, benoeming van sleutelfiguren en hoe je ze gaat meenemen.

Het symposium werd afgesloten met een lunch. Daarna gingen we kijken naar TeamNL bij het finale weekend van de Rabobank Hockey Champions Trophy.