FBDH vitaliteitsontbijt – Minder Stress, Meer plezier

Een heerlijk en gezond ontbijt, een innerlijke check met de bodyscan, het testen van onze stembanden (ja, ja, we gingen zingen), luisteren naar inspirerende verhaaltjes, samenwerken aan een opdracht – hoe zorg je er voor dat je kunt herstellen op het werk – en natuurlijk tijd om te netwerken. Wij kijken terug op een energiek vitaliteitsontbijt. > aftermovie

Het is donderdag 18 oktober 2018. We staan om 6.40 uur voor de deur van de RAC Hallen voor de laatste voorbereidingen. We pakken de sleutel en draaien de deur open. We gaan naar binnen en… WOEEEEE WOEEEEE! Het alarm gaat af en we krijgen hem niet uit. Stress! Maar stress is goed, we worden er creatief van. En ja hoor, na 20 minuten hadden we een briljante oplossing die ook nog eens werkte. Met een extra hindernis brachten we onze spullen naar boven. Een vitale start.

Om 7.30 uur verwelkomde we de eerste fans. Naast het ontmoeten van de andere vitale beleidmakers konden zij een bodyscan laten maken. Het gezonde ontbijt stond al klaar om van te genieten. Rond 7.45 uur startte het officiele programma met als thema Minder Stress, Meer Plezier.

FBDH aanvoerder Randy opende zoals gebruikelijk het vitaliteitsontbijt en gaf snel het woord door aan Remy van Gelder. Hij zorgde voor een ludieke en energieke start. Hij liet eerst iedereen tot rust komen en bracht daarna de groep in beweging door te gaan zingen. Het voelde in eerste instantie vreemd maar toen iedereen zijn eigen tekst of beat had, klonk het fantastisch. De gespannen gezichten veranderde in een lach.

Met een bord vol lekkers aan de statafel, zoals zelfgemaakt broodjes, salades, granola en chocolade brownie met courgette, gingen we luisteren naar het verhaal van gastspreker Suzan Kuijsten. Zij is gek op stress! De ultieme boodschap was “zorg voor voldoende herstel”. Daar gingen we mee aan de slag tijdens de ronde statafelgesprekken. In groepjes werd er gewerkt aan de vraag “hoe zorg je voor herstel op het werk?”. Aan het einde had ieder groepje mooie tips bedacht die ze met elkaar gingen delen.

Het was een energieke ochtend vol inspiratie voor meer vitaliteit op de werkvloer. Met de woorden “ga het doen” sloot Randy het vitaliteitsontbijt. Fans kregen de mogelijk om na te praten en/of te kijken naar de skatehal waar de topskaters trainen op weg naar Tokyo voor de Olymische Spelen van 2020.