Leefstijlprogramma ADO-fit zakelijk

Teken jij voor een gezonde leefstijl? Zet de eerste stap met het wetenschappelijke leefstijlprogramma ADO-fit van ADO Den Haag in de Maatschappij! Naast de supportersgroepen hebben we nu ook een fantastisch programma voor medewerkers met focus op meer bewegen, minder zitten, gezond eten, omgaan met stress, ontspanning en nachtrust. 

Werken is topsport!
Gezonde medewerkers zijn fit en vitaal. Ze hebben meer focus, concentratie, energie, levenskracht en plezier. Ze kunnen topprestaties leveren! Als werkgever wil je zo veel mogelijk gezonde medewerkers hebben. Met het unieke programma ADO-fit zakelijk begeleidt ADO Den Haag in de Maatschappij medewerkers om gezond en met volop energie te blijven werken.

Bewustwording
Het leefstijlprogramma ADO-fit inspireert en motiveert medewerkers om een duurzame gedragsverandering te ondergaan. Samen met collega’s wordt gefocust op meer bewegen, minder zitten, gezonder eten en ontspanning.

De ADO-fit coaches ondersteunen je tijdens jouw gedragsveranderingsproces. Dat doen ze door:

  • Te inspireren om meer te bewegen, beter te ontspannen en gezonder te eten;
  • Continu stimuleren om actief met het geleerde aan de slag te gaan;
  • Samen doelen te stellen;
  • Een vorm van bewegen te laten vinden waar je plezier aan beleeft;
  • Helpen met het volhouden van de nieuwe leefstijl;
  • Nieuw gedrag geleidelijk in te passen;
  • De lange termijn verandering stapsgewijs te realiseren.

RESULTATEN ONDERZOEK AMSTERDAM UMC
Deelnemers bewegen meer, eten gezonder (meer groente en fruit en minder vet en suiker), hebben een gezonder gewicht en bloedwaardenprofiel en voelen zich vitaler.

Gewichtsafname: gemiddeld 2,4 kg
Buikafname: gemiddeld 3,3 cm
Algemeen welzijn: van 7,1 naar 7,7

PROGRAMMA
Het programma bestaat uit 12 trainingen met onderwerpen zoals bewegen, voeding, rust en balans, de invloed van anderen en plezier in het volgen van een gezonde leefstijl. Een training heeft een duur van anderhalf uur. In de eerste helft wordt de theorie behandeld en in de tweede helft word je in beweging gebracht in en rondom het Cars Jeans Stadion.

INVESTERING
De kosten voor deelname bedragen € 650,- per medewerker.

Hiervoor krijg je begeleiding van professionele coaches, een praktisch werkboek, ADO-fit trainingskleding en een activity tracker. Elk bedrijf ontvangt een officiele contractondertekening in het Cars Jeans Stadion, een uitnodiging voor één van de zakelijke netwerkevents van de businessclub van ADO Den Haag en een uitnodiging voor een netwerkevent van ADO Den Haag in de Maatschappij.

Elke medewerker die het leefstijlprogramma ADO-fit volgt, draagt bij aan ADO Den Haag in de Maatschappij. Met deze steun aan het fonds kan een inwoner uit de regio Haaglanden deelnemen aan één van de maatschappelijke programma’s.   

CONTACT
Heb jij als bedrijf uit de regio Haaglanden interesse om het programma aan te bieden aan jouw medewerkers? Neem dan vrijblijvend contact op.