Pauze workshop UWV

Afgelopen maand hebben we een rondje NL gemaakt om medewerkers van UWV te inspireren en te leren over opladen op de werkvloer. Hoe zorg je voor een energieke werkdag en dat je met energie naar huis gaat?

Pauzeren leidt tot meer creativiteit, beter herstelvermogen en meer energie om de dag door te komen. Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers van het UWV niet voldoende pauzeren en met weinig energie naar huis gaan. Reden genoeg om hier actie op te ondernemen. In juni 2019 hebben we de actie pauze-de-luxe bedacht. Teams uit het hele land konden aangeven waarom zij een pauze-de-luxe verdienden. Uit de vele aanmeldingen zijn door het hele land winnende teams gekozen. Naast een luxe lunch werden medewerkers op een actieve manier bewust gemaakt en geïnspireerd over het belang van pauzeren. Zij bedachten zelf in groepjes op welke manier je korte pauzemomenten kunt houden. De medewerkers hadden volop ideeën, van vaste koffiemomenten en traplopen tot sjoelen en uit het raam staren. Alle tips zijn vastgelegd in een rapportage die alle deelnemende werknemers hebben ontvangen. Want het gaat niet alleen om het bedenken maar vooral om het doen!

Reacties na de workshop:

‘Het was een geslaagde bijeenkomst! We nemen de wijze lessen ter harte. En van het tafeltennissetje wordt al enthousiast gebruik gemaakt dus we zijn op
de goede weg!

‘Veel dank voor de leuke lunch en de activiteiten! Dat zet toch aan om weer eens over na te denken en vooral DOEN. We hebben meteen wat bakjes met propjes op de etage gezet om het vooral aan te moedigen en andere collega’s
nieuwsgierig te maken. Dat lukt aardig!’

‘Ik gun zo’n ‘workshop’ alle medewerkers van UWV, te beginnen bij hoger management. Advies om daarin nog nadrukkelijker te zeggen dat het energie bevorderend is om in je (micro)pauze even niet over werk te praten.’